Najlepsi dostawcy na platformie
Chlebio - super piekarnia omijająca szerokim łukiem pszenicę
Paweł Włodarski wypieka nie tylko pyszne chleby, nie tylko ekologiczne. On wie, co jest zdrowe, a co nie. Dlatego nie używa pszenicy, tak genetycznie zniszczonej i tak źle wpływającej na nasze zdrowie. Proponuje w zamian zdrowy orkisz i inne stare zboża takie jak płaskurka czy samopsza. Takie pieczywo można...
Paweł Włodarski:
"ORKISZ ORKISZOWI NIERÓWNY. Co to znaczy?
W ciągu ostatnich 100 lat, w celu zwiększenia plonów, orkisz został skrzyżowany z pszenicą. Piekarnie przemysłowe właśnie z takich zbóż korzystają. My JESTEŚMY INNI. W swoich wypiekach używamy tylko czystego orkiszu starej odmiany Frankenkorn, który ze współczesną, zmodyfikowaną pszenicą, nie ma nic wspólnego! Używamy również innych, prastarych zbóż - samopszy, płaskurki, krzycy, gryki, prosa... "