Pasztet ze słonecznika z bakłażanem 200g
VEGETOTU kuchnia roślinna Iwona Deperas
13.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Nasiona słonecznika choć niepozorne, są istną skarbnicą cennych dla zdrowia witamin i minerałów. A w dodatku są pyszne. Ci którzy lubią łuskać nasiona ze słoneczników dobrze o tym wiedzą. Wzmacniają odporność, polepszają koncentrację, chronią przed anemią, fitosterole obniżają poziom cholesterolu. Wysoka zawartość wit. E spowalnia procesy starzenia. Jedna porcja dziennie (2 duże łyżki ziaren) jest doskonałym dodatkiem do zrównoważonej diety. Można tę radę zastosować smarując kanapkę pastą słonecznikową zamiast masłem czy margaryną.
Termin przydatności do spożycia min 5 dni od daty wykonania.
Słonecznik, woda, bakłażan, cebula, mąka ziemniaczana, olej, przyprawy, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia: 435,9 kJ 104.1 kcal
tłuszcze 7,9 g (- w tym nasycone 0,7 g, jedno-nienasycone 3,2 g, wielo-nienasycone 3,3 g),
węglowodany 4.8 g, (- w tym cukry 1,6 g), błonnik 2 g, białka 3,1 g, sól 0,5 g
Przechowywać w tem. 5°C
Bez konserwantów, produkty naturalne
Opinie

Pach Bożena
Pychota

Bożena Janiczek
Pasztet smaczny i pożywny. Polecam serdecznie.

Janina Wojak

Ilona drzeniek
