Pasta migdałowa 200g
VEGETOTU kuchnia roślinna Iwona Deperas
18.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Migdały zwykle kojarzą się ze słodkim ciastem. Może trudno wyobrazić sobie ich smak z duszoną cebulą i przecierem pomidorowym, ale gwarantuję, że w tym połączeniu dają wspaniałą pastę migdałową. Migdały mają zdrowy wpływ na ludzki organizm, ponieważ oddziałują na pracę tkanki mózgowej, wspomagając koncentrację i pamięć oraz na układ sercowo-naczyniowy chronią nas przed miażdżycą, zawałem serca czy udarem mózgu. Są bardzo odżywcze i wysokoenergetyczne. W diecie roślinnej zastępują mięso.
Termin przydatności do spożycia min 5 dni od daty wykonania.
Migdały, woda, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, przyprawy, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia: 1219.2kJ, 291.2kcal
tłuszcze 24 g (- w tym nasycone 1.8 g, jedno-nienasycone 15.2 g, wielo-nienasycone 6.1 g),
węglowodany 7.0g, (- w tym cukry 4.6 g), błonnik 6.2 g, białka 9.8 g, sól 120 mg
Przechowywać w tem. 5°C
Bez konserwantów, produkty naturalne