Bio mix ziół – przyprawa uniwersalna (50 g)

Niro-Bio

15.43 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Bio mix ziół – przyprawa uniwersalna

 

Ziele czosnku niedźwiedziego - ma pozytywny wpływ na organizm. Zawiera witaminy A, B i C, działa antybakteryjnie, wirusobójczo i wzmacnia układ odpornościowy. Dostarcza również witaminę E i korzystnie wpływa na cerę, włosy i paznokcie. Czosnek niedźwiedzi można dodawać niemal do każdej potrawy.

 

Por - właściwości zdrowotne poru powinny docenić w szczególności osoby borykające się z otyłością, ze słabą przemiany materii, gdyż warzywo to doskonale usprawnia pracę przewodu pokarmowego. Poza tym por zawiera wiele cennych składników odżywczych, m.in. witaminy, β-karoten, fosfor czy wapń.

 

Natka pietruszki biała - lekko słodkawy smak pietruszki jest bardzo ceniony, a jej aromat pozwala cieszyć się bardziej wyrazistymi i apetycznymi potrawami. Pietruszka przede wszystkim wspomaga prawidłową pracę organizmu - poprawia trawienie i pomaga łagodzić wzdęcia oraz gazy, zawiera witaminę C, A B i E, jest bogatym źródłem ryboflawiny, niacyny i kwasu foliowego.

 

Natka pietruszki zielona - natka zawiera dwukrotnie więcej witaminy C niż cytryna, pietruszka poprawia odporność organizmu i działanie układu odpornościowego, ma dobroczynny wpływ na serce i układ krwionośny, zawiera ogromne ilości żelaza i potasu, pozwala zwalczać stany zapalne, regenerująco działa na skórę, dobrze wpływa na stan kości i zębów.

 

Liście trybuli - nać trybuli jest bogatym źródłem bioflawonoidów, karotenu i witaminy C. Pobudza trawienie, łagodzi wzdęcia, wzmacnia odporność i jest stosowana jako środek wykrztuśny.

 

Koniczyna - koniczyna łąkowa, inaczej koniczyna czerwona, należy do rodziny bobowatych. Wyciągi z kwiatów i ziela regulują apetyt, trawienie i wypróżnianie. Pobudzają pracę wątroby i pęcherzyka żółciowego. Ziele koniczyny czerwonej bogate są w olejki eteryczne, witaminę C, witaminę E, karoten, wapń, potas, żelazo.

 

Oregano - oregano to popularna, powszechnie używana nazwa lebiodki pospolitej. Wśród właściwości prozdrowotnych oregano wymieniamy przede wszystkim: wsparcie funkcjonowanie układu pokarmowego poprzez większe wydzielanie śliny, soku żołądkowego i żółci, co usprawnia proces trawienia i przyswajania pożywienia; większe wydzielanie śluzu przez błony śluzowe górnych dróg oddechowych; regulowanie pracy gruczołów potowych i nerek, co przyczynia się do zwiększenia ilości moczu; działanie przeciwbiegunkowe i bakteriobójcze.

 

Zastosowanie:

Niezastąpiona w kuchni – królowa kuchni, wzbogaca smak potraw z ryb, mięsa, drobiu, zup, warzyw, serów, past czy sałatek. Idealna do marynat. Bardzo aromatyczna, nadaje się również do zapiekanek czy pizzy.

Termin przydatności

Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.

Skład

 Składniki:

 

 

   Ziele czosnku niedźwiedziego*, por*, natka pietruszki biała* natka pietruszki zielona*,

 

 

 

 

   liście trybuli*, koniczyna*, oregano*.

 

 

 

 

* z rolnictwa ekologicznego

 

 

Sposób przechowywania

Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu i w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Sposób produkcji

eko

Opinie

Marzanna Granowska

Data dodania: 12.02.2024

rewelacja