Bertram łagodny mielony (100g)
Niro-Bio
37.40 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Bertram łagodny – pierściennik lekarski – Anacyclus pyrethrum L - występuje głównie w krajach śródziemnomorskich, krajach arabskich i Indiach, wyglądem przypomina rumianek
Bertram łagodny to mielony korzeń o charakterystycznym, przyjemnym, korzennym aromacie.
Właściwości
Św. Hildegarda z Bingen zalecała i wychwalała stosowanie bertramu ponieważ:
- działa regenerująco na cały organizm,
- oczyszcza jelita ze złogów, resztek niestrawionego pokarmu, działa przeciwbakteryjnie, przeciwpasożytniczo oraz przeciwwirusowo.
- doskonały środek na dolegliwości układu pokarmowego ułatwiający trawienie i przyswajanie składników odżywczych przy niestrawności.
- zalecany dla osób z problemami pamięci – ma pozytywny wpływ na komórki nerwowe – korzystnie wpływa na pamięć, zdolność przyswajania wiedzy
- zalecany dla osób w podeszłym wieku z demencja starczą
- pomocny w anemii
- pomocny w usuwaniu bólów gardła, zębów czy migdałków – przez żucie korzenia
- zalecany dla osób z cukrzycą, ponieważ reguluje proces przyswajania cukrów i jest wsparciem w terapii zaleconej przez lekarza
- pozytywnie wpływa na oczy- oczyszcza je
- zalecany osobom które prowadzą niezdrowy i stresujący tryb życia.
Sposób stosowania:
1 – 4 szczypty ( maksymalna dawka dzienne to 4 gramy)
dodajemy do gotowania- możemy dodać do herbaty lub gorącej wody, posypać na chleb, czy jako dodatek do zup, sałatek, kasz, ryżu, warzyw i sosów.
Nieodzowny w kuchni indyjskiej.
Spożywany regularnie poprawia funkcjonowanie całego organizmu, przywraca zdrowie i siły.
Środki ostrożności
Nie powinny stosować bertramu:
- kobiety w ciąży oraz karmiące piersią
- osoby z wrzodami i nadkwaśnością żołądka, chorobami jelit i zgagą
Masa netto: 100 g
Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.
Składniki:
Bertram łagodny mielony 100 %
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.