Bio koper włoski gorzki nasiona (100 g)
Niro-Bio
20.81 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Bio Koper włoski gorzki nasiona
„Człowiek, który je koper włoski jest wesoły i szczęśliwy, ma dobry kolor skóry, przyjemny zapach ciała i łatwe trawienie ”
Właściwości według św. Hildegardy z Bingen
- wzmacnia nerwy i przywraca radość z życia, zalecany w leczeniu stanów depresyjnych
- zalecany na problemy trawienne, wzdęcia, zgagę , bóle brzucha, nadkwaśność, zapalenie żołądka, wrzody żołądka i dwunastnicy, dolegliwości po spożyciu tłustych potraw, zaparcia.
- ma działanie moczopędne, zmniejsza apetyt, przyspiesza metabolizm, zmniejsza odkładanie się tłuszczu, jest dobrym środkiem wykrztuśnym, a nasiona zaleca się żuć podczas grypy, kaszlu, przeziębienia czy zatok.
- bardzo aromatyczny i lekko słodkawy
- wiatropędny tzn. oczyszcza żołądek i jelito, usuwa substancje gnilne
- oczyszcza krew i gazy jelitowe
- wspomaga przemianę materii
- przywraca świeży oddech i nadaje skórze przyjemny zapach
- koper włoski ugotowany bądź surowy, w formie suszu, herbaty, proszku jest pożyteczny dla organizmu.
Sposób przygotowania: 1 łyżkę ziaren kopru włoskiego należy zalać szklanką wody i krótko podgotować. Następnie odstawić i parzyć około 20 minut. Koper włoski jest składnikiem w wielu mieszanek leczniczych zalecanych przez św . Hildegardę. Możesz pić go jako napar lub żuć kilka nasion w ciągu dnia.
Masa netto: 100 g
Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.
Składniki:
Bio koper włoski gorzki nasiona*
* z rolnictwa ekologicznego.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.