CHILI KISZONE EKO 540 ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
15.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Prezentuję Wam wyjątkowy produkt – Kiszone chili!
To idealna propozycja dla miłośników pikantnych dodatków do potraw, którzy szukają nie tylko intensywnego smaku, ale również naturalnych i zdrowych składników.
Kiszona papryka chili to świetny dodatek do kanapek, burgerów i pieczonego mięsa, ale też baza do wielu ostrych sosów. Począwszy od popularnego tabasco po rewelacyjny przepis na sos sriracha. Cudownie aromatyczny miąższ kiszonej papryczki chili po utarciu z przyprawami przekształcisz w półpłynną pikantną pastę. Możesz ją dodawać do sosów, zup, indyjskich i tajskich curry czy marynat do mięsa i sosów do sałatek. Wystarczy niewielka ilość, aby nadać twoim posiłkom niepowtarzalny smak.
Kiszone chili jest w 100% naturalne, bez żadnych sztucznych dodatków czy konserwantów eko
CZERWONA DOJRZAŁA PO UKISZENIU JEST MIEKKA
MOZNA JA ZBLENDOWAC I STOSOWAC W POSTACI PASTY
1 rok
chili, woda, czosnek, chrzan oraz sól certyfikowany składnik ekologiczny
Ze względu na to, że papryczki są niepasteryzowane i nie zawierają konserwantów fermentacja aktywnie pracuje, czyli innymi słowy papryczki cały czas się kiszą. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć ich czas przydatności do spożycia najlepiej je przechowywać w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 20 stopni).
Papryka chili jest niepasteryzowa, dzięki czemu fermentacja trwa. Jej smak jest wyrazisty, delikatnie kwaśny, po prostu wyborny... Spróbuj :)