Dostawcy

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

Brzozowa 16
48-100 Głubczyce


Opis

Zajmuję się uprawą ekologicznych certyfikowanych warzyw i ziół.
z wykorzystaniem wyłącznie ekologicznych metod i środków, z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Od maleńkiego ziarenka, aż do dojrzałego i pysznego warzywa, powoli pod moim czujnym i troskliwym okiem.
W gospodarstwie uprawiane są przede wszystkim ekologicznie, certyfikowane warzywa które są przetwarzane do słoiczków pod marką NATURELA.

Oferowane nasiona nie są nasionami GMO,nie są odmianami heterozyjnymi .
Podczas całego procesu produkcji – od siania przez uprawę i po zbiór nasion zachowuję najwyższą staranność przy oznaczaniu odmian oraz wszelkie zasady poprawnego pobierania nasion.
Podane nazwy to pierwotne nazwy nasion, które zostały przeze mnie zasiane i wielokrotnie zebrane, tym samym nie należy spodziewać się, że odmiany te w 100% zachowały swoje właściwości i w rozumieniu ustawy nie stanowią kwalifikowanego materiału nasiennego i nie są przeznaczone dla podmiotów profesjonalnych.

Jednak co najważniejsze są to nasiona z ekologicznej uprawy, przy której stosowane były wyłącznie ekologiczne i naturalne środki uprawy roślin i są polecane przeze mnie w ekologicznej uprawie własnych pomidorów.

Żywność ekologiczna, w porównaniu z konwencjonalną, zawiera więcej ważnych dla zdrowia witamin i mikroelementów, oraz jest nieporównywalna w smaku. Żywność ekologiczna jest obecnie jedynym sposobem na to, aby nie spożywać syntetycznych środków chemicznych i sztucznych dodatków. Naturalne, ekologiczne produkty przeznaczone są dla wszystkich ludzi, bez względu na wiek, płeć czy stosowaną dietę. Są odpowiednie dla każdego i każdy powinien przekonać się o ich dobroczynnym działaniu. Żywność ekologiczną warto podawać przede wszystkim dzieciom.
Co to jest żywność ekologiczna?
ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA to taka, która pochodzi z naturalnych upraw i hodowli. Jest produkowana bez używania sztucznych nawozów, pestycydów, czy środków wspomagających wzrost roślin i zwierząt. Ponadto w takim gospodarstwie prowadzona jest kontrola całego procesu produkcji, a nie tylko produktu końcowego. Żywność ekologiczna to nie jest to samo, co zdrowa żywność.

Warzywa sprzedawane są w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego.

Sposób produkcji

PRODUKCJA EKOLOGICZNA
CERTYFIKAT PL-EKO- 07-14122

Produkty