MUS Z RABARBARU EKO 346 ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
13.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Opis
Mus jest doskonały, jako dodatek do najróżniejszych deserów, tart , ciast i naleśników
Termin przydatności
05/2021
Skład
RABARBAR, CUKIER TRZCINOWY
Sposób przechowywania
po otwarciu w lodówce
Sposób produkcji
Rabarbar kroimy w plasterki, przekładamy do płaskiego garnka z grubym dnem i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 2-3 godziny, żeby rabarbar puścił trochę soku.
Następnie powoli doprowadzamy go do wrzenia i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Przygotowany mus przełożony do słoików pasteryzujemy.
Opinie
Marcin Imiolczyk
Data dodania: 26.10.2020
Świetny lekko kwaskowy, naturalny mus z rabarbaru. Pasuje do naleśników, pancake'ów oraz kanapek...
Aleksandra Jakubczyk
Data dodania: 26.08.2020