Dostawcy
Jesteśmy rodzinną firmą, opartą o korzenie w postaci gospodarstwa rolnego. Nasz zakład mieści się w Rybniku-Ligocie, gdzie także znajduje się restauracja Bravita Cafe, do której zapraszamy na posiłki, desery, przyjęcia okolicznościowe oraz dania na wynos.
Nasze produkty można kupić w restauracji Bravita Cafe w Rybniku-Ligocie, przy ul. Sienkiewicza 40 oraz w Połomi, przy ul. Wolności 109.
Wytwarzamy Pyszne Lody Bravita, Jogurt Naturalny Bravita oraz sery.
Podstawowym surowcem jest mleko i śmietanka od naszych krów, które utrzymujemy w naszym gospodarstwie rolnym w Połomi.
Zależy nam na tym, by oferować produkty o najwyższej jakości, smaczne, naturalne, zdrowe. Nasze krowy żywimy sianokiszonką i kiszonką z kukurydzy, które zbieramy z naszych pól. Dodatkowo dodajemy im śruty zbożowe, również z naszych upraw. Nie stosujemy pasz GMO.
Wytwarzając nasze produkty używamy surowców w postaci naturalnych składników, dostępnych lokalnie.
Produkujemy Pyszne Lody Bravita w oparciu o mleko i śmietankę od krów z naszego gospodarstwa , dlatego aby zachować walor naturalności, wykorzystujemy tylko naturalne składniki. Nie używamy sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Łącząc mleko, śmietankę i żółtka jaj z innymi składnikami w postaci owoców, czekolady, przypraw czy jeszcze innych, jesteśmy w stanie wytworzyć ponad pół tysiąca różnych smaków naszych lodów. Produkujemy również sorbety, z ponad 50 % udziałem owoców w składzie, a które przez to, że są wytwarzane bez udziału surowców pochodzenia zwierzęcego, są odpowiednie dla wegan.
Jogurt Naturalny Bravita powstaje z mleka od naszych krów, które poddajemy pasteryzacji a następnie szczepimy kulturami bakterii. Dzięki temu uzyskujemy bardzo dobrej jakości pożywienie, które oprócz tego, iż jest źródłem składników odżywczych w postaci białka , soli mineralnych i witamin, to również dostarcza pożyteczne dla naszego organizmu bakterie, w tym także probiotyczne.
Wytwarzamy sery z mleka od naszych krów, na początku pasteryzując mleko, później szczepimy odpowiednimi dla danego rodzaju ser szczepami i postępujemy wg zasad określonych dla danego gatunku. Dzięki takiemu postępowaniu uzyskujemy bardzo smaczny, naturalny produkt.