Kefir naturalny 330 ml
Bravita
6.90 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Kefir naturalny Bravita to wysokiej jakości żywność wytwarzana z mleka krowiego o naturalnej zawartości tłuszczu.
Jest to produkt, który powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia mleka. Naturalny kefir to nie tylko źródło wapnia, to również inne właściwości odżywcze, które mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu.
Otrzymywany jest z mleka w wyniku fermentacji mlekowej, dzięki czemu jest łatwiej przyswajalny przez organizm. Za fermentację odpowiadają bakterie i drożdże kwasu mlekowego - Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. Lactis Biovar Diacetylactis, Leuconostoc mesenteorides subsp. Cremoris, Debarymyces hansenii, Kluyveromyces marxianus subsp. Marxianus
Kefir to wysokowartościowy produkt będący źródłem węglowodanów, białek, tłuszczu oraz witamin i soli mineralnych (wapnia i fosforu). Ma wpływ na perystaltykę jelit, dzięki czemu zapobiega biegunce i zaparciom. Jest łatwiej przyswajalny przez organizm niż mleko, dlatego powinien znaleźć się w diecie osób, które cierpią na alergię pokarmową.
Skład kefiru naturalnego to między innymi składniki mineralne np. cynk, potas, fosfor, jod.
To również bogate źródło witamin z grupy A i B. Kefir naturalny ze względu na znikomą ilość cukru jest zalecany osobom, które walczą z nadwagą.
W naszym rybnickim zakładzie przetwarzamy mleko pochodzące od krów, które hodujemy w gospodarstwie w Połomi. Mleko, które dają nam nasze krowy, pasteryzujemy, a następnie szczepimy kulturami bakteryjnymi i one dokonują zamiany mleka w kefir.
Kefir naturalny Bravita pakujemy w szklane opakowania o pojemności 330 ml i przechowujemy w warunkach chłodniczych.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 64 kcal
Tłuszcz: 4,3g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1g
Węglowodany: 4,8 g
W tym cukry: 4,8 g
Białko: 4 g
Sól: 0,05 g
Najlepiej spożyć przed upływem daty podanej na opakowaniu.
Składniki: mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych:
- Streptococcus thermophilus
- Lactococcus lactis subsp. Lactis
- Lactococcus lactis subsp. Cremoris
- Lactococcus lactis subsp. Lactis Biovar Diacetylactis
- Leuconostoc mesenteorides subsp. Cremoris
- Debarymyces hansenii
- Kluyveromyces marxianus subsp. Marxianus
Należy przechowywać w warunkach chlodniczych.
Mleko krowie z naturalną zawartością białka i tłuszczu jest poddane pasteryzacji, a następnie po doprowadzeniu do właściwej temperatury ( najlepsza dla rozwoju bakterii jogurtowych mieści się w zakresie 30-35 st C) następuje szczepienie kulturami bakterii i drożdży kefirowych. Inkubacja odbywa się w czasie klikunastu (10-12) godzin i po tym następuje przenoszenie chłodziarki.
Opinie
Aneta Antosiak
Pach Bożena
Pyszny