BIO Muffiny o smaku cytrynowym z rabarbarem  200 g

BIO Muffiny o smaku cytrynowym z rabarbarem 200 g

Agro - Wodzisław

9.80 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis
BIO Muffiny o smaku cytrynowym z rabarbarem - łączą ze sobą wszystkie najlepsze cechy małej przekąski: są smaczne i poręczne, można je jeść codziennie i w różnych warunkach. Są delikatne i puszyste w środku, z charakterystyczną, chrupiącą skórką na górze. Najbardziej pożądaną ich cechą jest to, że są skomponowane tylko z ekologicznych składników.
Termin przydatności
6 miesięcy
Skład
Składniki: mąka gryczana*,mąka kokosowa* 29%, substancje spulchniajace: węglany sodu, winiany potasu;rabarbar liofilizowany* 2%, skrobia*, naturalny aromat,sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy. * certyfikowany składnik ekologiczny Produkt może zawierać gluten i mleko. Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1310 kJ / 313 kcal, Tłuszcz: 4,5 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g, Węglowodany: 58 g, - w tym cukry: 6,7 g, Białko: 9,2 g, Sól: 0,59 g, Sposób przyrządzania: Przygotuj: - 400 ml mleka lub napoju roślinnego - 100 ml oleju - 120 g cukru trzcinowego BIO Vitally Foo Do mieszanki dodać mleko lub napój roślinny i olej, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę wyłożyć do foremek do wysokości ok. ¾ foremki. Wypiekać w piekarniku rozgrzanym do 160ºC przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Przestudzić na kratce.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób produkcji
Produkcja ekologiczna Certyfikat BIO