BIO Muffiny o smaku cytrynowym z rabarbarem 200 g
Agro - Wodzisław
9.80 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Opis
BIO Muffiny o smaku cytrynowym z rabarbarem - łączą ze sobą wszystkie najlepsze cechy małej przekąski: są smaczne i poręczne, można je jeść codziennie i w różnych warunkach. Są delikatne i puszyste w środku, z charakterystyczną, chrupiącą skórką na górze. Najbardziej pożądaną ich cechą jest to, że są skomponowane tylko z ekologicznych składników.
Termin przydatności
6 miesięcy
Skład
Składniki: mąka gryczana*,mąka kokosowa* 29%, substancje spulchniajace: węglany sodu, winiany potasu;rabarbar liofilizowany* 2%, skrobia*, naturalny aromat,sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 1310 kJ / 313 kcal,
Tłuszcz: 4,5 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g,
Węglowodany: 58 g,
- w tym cukry: 6,7 g,
Białko: 9,2 g,
Sól: 0,59 g,
Sposób przyrządzania:
Przygotuj:
- 400 ml mleka lub napoju roślinnego
- 100 ml oleju
- 120 g cukru trzcinowego BIO Vitally Foo
Do mieszanki dodać mleko lub napój roślinny i olej, wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Powstałą masę wyłożyć do foremek do wysokości ok. ¾ foremki.
Wypiekać w piekarniku rozgrzanym do 160ºC przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka).
Przestudzić na kratce.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób produkcji
Produkcja ekologiczna
Certyfikat BIO