BIO Muffiny kakaowo - kokosowe 230 g
Agro - Wodzisław
9.80 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Opis
BIO Muffiny kakaowo - kokosowe - to ekologiczna mieszanka do wypieku puszystych, wilgotnych i mocno czekoladowych muffinek złamanych słodkim, smakowitym kokosem. Ten smak zawsze poprawia nastrój i dodaje energii, przywołując wspomnienie wakacji. Ich skład pozwala na szybkie i proste przygotowanie. 100% naturalne składniki.
Termin przydatności
6 miesięcy
Skład
Składniki: mąka gryczana*, mąka kokosowa* 26 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 13 %, substancje spulchniające: węglany sodu, winiany potasu; skrobia*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Produkt może zawierać gluten i mleko
Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 1335 kJ / 319 kcal,
Tłuszcz: 5,5 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g,
Węglowodany: 53 g,
- w tym cukry: 5,5 g,
Białko: 11 g,
Sól: 0,44 g,
Sposób przyrządzania:
Przygotuj:
- 400 ml mleka lub napoju roślinnego
- 100 ml oleju
- 120 g cukru trzcinowego BIO Vitally Foo
Do mieszanki dodać mleko lub napój roślinny i olej, wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Powstałą masę wyłożyć do foremek do wysokości ok. ¾ foremki.
Wypiekać w piekarniku rozgrzanym do 160ºC przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka).
Przestudzić na kratce
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób produkcji
Produkcja ekologiczna
Certyfikat BIO