Najlepsi dostawcy na platformie

Sztuka słodkości

Sztuka słodkości

Grzegorz Meisel - Słodka Manufaktura Leona, istniejąca w Wodzisławiu od ponad 100 lat.   Kilka słów o tym dlaczego czekoladki z naszej rodzinnej manufaktury są takie jakie są. Pojęcie Sztuki Kulinarnej jest dla mnie kluczowe w procesie tworzenia i z pewnością nie abstrakcyjne bo właśnie z tej sztuki wiele wynika. Tak jak muzyk, malarz czy fotografik do stworzenia dzieła potrzebuje...

Kiszonki od Herbasa

Kiszonki od Herbasa

Co wam możemy podarować? Smak, żywe kultury bakterii, wartości odżywcze, rzemiosło. Poznaj naszą filozofię. Przygoda z kiszonkami zaczęła się pół roku temu, kiedy sami szukaliśmy naturalnych metod wspierania organizmu. Wtedy jeszcze nie widzieliśmy, że będzie to początek naszej przygody z fermentacją. Przygotowanie kiszonek nie jest proste i wymaga przede wszystkim cierpliwości oraz...

Dlaczego wege? - Lesia Grabowska z Baobab

Dlaczego wege? - Lesia Grabowska z Baobab

WEGANIZM – to tylko dieta? Czy też coś więcej, jak na przykład styl życia i światopogląd? Zapewne weganie dzielą się na takich z pierwszej grupy jak i na takich z drugiej. Ja mogę tylko powiedzieć parę słów o tym czym weganizm jest dla mnie :). Dla mnie to życie zgodnie z moimi wartościami, takimi jak dbanie o środowisko wokół nas i uważność na to co zostawimy...

Zagroda Na Pograniczu

Zagroda Na Pograniczu

Czy dziś możemy jeszcze kupić jedzenie pyszne, zdrowe i przygotowane z miłością?     Taaaak..... Jest takie miejsce. To nie sen. Zagroda na Pograniczu. Edyta i Achim Marczinscy. Borucin. Wioska niedaleko Raciborza. Cisza, spokój, powiew wiatru z Czech i tylko beczenie kóz od czasu do czasu...   Achim jest poetą. Nie, to nie żart. To prawdziwy...

Sosta - genialny wybór świetnej jakości olejów i mistrzowskie musztardy

Sosta - genialny wybór świetnej jakości olejów i mistrzowskie musztardy

Czy trzeba kogoś przekonywać do zdrowotnych walorów naturalnych, wytłaczanych na zimno olejów z takich nasion jak len, dynia, czarnuszka, ostropest i tym podobne?  W dodatku od sprawdzonych rolników, często ekologicznych, certyfikowanych. Jeśli do tego dodać pasję tworzenia, wyrafinowany gust i smak - otrzymamy kolejnego z najlepszych producentów na platformie...

Chlebio - super piekarnia omijająca szerokim łukiem pszenicę

Chlebio - super piekarnia omijająca szerokim łukiem pszenicę

Paweł Włodarski wypieka nie tylko pyszne chleby, nie tylko ekologiczne. On wie, co jest zdrowe, a co nie. Dlatego nie używa pszenicy, tak genetycznie zniszczonej i tak źle wpływającej na nasze zdrowie. Proponuje w zamian zdrowy orkisz i inne stare zboża takie jak płaskurka czy samopsza. Takie pieczywo można... Paweł Włodarski: "ORKISZ ORKISZOWI NIERÓWNY. Co to znaczy? W ciągu...

Zakład Przetwórstwa Mięsa Paweł Jabłoński - wyróżnienie Agro Ligi

Zakład Przetwórstwa Mięsa Paweł Jabłoński - wyróżnienie Agro Ligi

Zakład mięsny Pawła Jabłońskiego zdobył 3 miejsce w konkursie Agro Ligi, w którym wyróżniono gospodarność, przedsiębiorczość i innowacyjność. Paweł Jabłoński został doceniony za produkowanie zdrowych wędlin takich jak za dawnych czasów dzięki  kontrolowanym zakupom półtusz od małych lokalnych dostawców, stosowaniu starych receptur z 1972 roku,...