Bio Pestki Dyni łuskane (200 g)

Niro-Bio

13.90 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

O zastosowaniu dyni i jej właściwościach leczniczych mało się mówi i pisze. Pestki dyni są pełne przeciwutleniaczy, które mogą pomóc chronić przed chorobami i zmniejszyć stan zapalny. Antyoksydanty mają też pozytywny wpływ na wygląd, ponieważ spowalniają procesy starzenia się.

Poprawiają potencje i płodność a regularnie spożywane mogą stanowić doskonałą broń antyrakową przy walce z prostatą.

Pestki dyni to również naturalny antydepresant dzięki wysokiej zawartości magnezu, który redukuje stres i zmęczenie.

 

Dynia pestki- wpływ na organizm

  • dobre źródło witaminy e
  • wzmacniają włosy, paznokcie, kości, nerwy
  • wspierają układ odpornościowy
  • obfituje w magnez, który reguluje poziom serotoniny, hormonu odpowiedzialnego za relaksację i nasze dobry nastrój 

Wykorzystanie pestek dyni w kuchni

Do czego możemy wykorzystać pestki dyni? Uprażone na patelni są znakomitym urozmaiceniem gęstych zup – kremów – ponieważ wzbogacają ich smak, konsystencję i pożywność.

Ponadto prażone pestki można wykorzystać także w roli dodatku do różnego rodzaju sałatek, do wypieku chleba. Świetnie posłużą nam też jako podstawa do przygotowania smacznej i zdrowej pasty kanapkowej.

Skład

Składniki: Pestki dyni*

* składniki pochodzące z uprawy ekologicznej.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):

Wartość energetyczna (energia): 2377 kJ / 574 kcal

Tłuszcz: 47,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,0 g

Węglowodany: 2,7 g

w tym cukry: 1,3 g

Błonnik: 8,5 g

Białko: 30,0 g

Sól: 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

eko

Opinie

Wirginia Machnik

Data dodania: 15.08.2021

Agnieszka Ziarniecka

Data dodania: 21.01.2021