Bio Pestki Dyni łuskane (200 g)
Niro-Bio
16.80 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
O zastosowaniu dyni i jej właściwościach leczniczych mało się mówi i pisze. Pestki dyni są pełne przeciwutleniaczy, które mogą pomóc chronić przed chorobami i zmniejszyć stan zapalny. Antyoksydanty mają też pozytywny wpływ na wygląd, ponieważ spowalniają procesy starzenia się.
Poprawiają potencje i płodność a regularnie spożywane mogą stanowić doskonałą broń antyrakową przy walce z prostatą.
Pestki dyni to również naturalny antydepresant dzięki wysokiej zawartości magnezu, który redukuje stres i zmęczenie.
Dynia pestki- wpływ na organizm
- dobre źródło witaminy e
- wzmacniają włosy, paznokcie, kości, nerwy
- wspierają układ odpornościowy
- obfituje w magnez, który reguluje poziom serotoniny, hormonu odpowiedzialnego za relaksację i nasze dobry nastrój
Wykorzystanie pestek dyni w kuchni
Do czego możemy wykorzystać pestki dyni? Uprażone na patelni są znakomitym urozmaiceniem gęstych zup – kremów – ponieważ wzbogacają ich smak, konsystencję i pożywność.
Ponadto prażone pestki można wykorzystać także w roli dodatku do różnego rodzaju sałatek, do wypieku chleba. Świetnie posłużą nam też jako podstawa do przygotowania smacznej i zdrowej pasty kanapkowej.
Składniki: Pestki dyni*
* składniki pochodzące z uprawy ekologicznej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 2377 kJ / 574 kcal
Tłuszcz: 47,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,0 g
Węglowodany: 2,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,5 g
Białko: 30,0 g
Sól: 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
eko
Opinie

Beata Wawreczko
Bardzo dobre.

Mariola Wróbel

Bożena Janiczek

Wirginia Machnik
