Bio makaron pełnoziarnisty z płaskurki JEŻYKI (250g)

Niro-Bio

14.61 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Bio makaron z płaskurki JEŻYKI wytwarzany jest z ekologicznej, świeżo zmielonej, pełnoziarnistej mąki z płaskurki bez dodatku soli i jaj. Jest to produkt rolnictwa ekologicznego. Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan. Makaron zalecamy gotować 7-10 minut.

Termin przydatności

2 lata od daty produkcji.

Skład

Składniki: świeżo zmielona mąka z pszenicy płaskurki* (100%), woda
*z rolnictwa ekologicznego

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1409 kJ / 333 kcal
Tłuszcz : 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 61,0 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 13,0 g
Sól : <0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

Makaron JEŻYKI z płaskurki produkowany jest z mąki pełnoziarnistej z płaskurki i wody. Nie zawiera soli, jaj ani innych dodatków.