Bio Makaron orkiszowy z soczewicą SOCZERELKI (250 g)
Niro-Bio
16.44 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Bio Makaron orkiszowy z soczewicą SOCZERELKI
Makaron Soczerelki produkowany jest z ekologicznej białej mąki orkiszowej oraz z mąki z soczewicy czerwonej, pochodzącej z upraw ekologicznych.
Makaron dedykowany nie tylko dzieciom. Połączenie soczewicy z ziarnem daje ciekawy smak oraz wzbogaca makaron o białko roślinne, błonnik i składniki mineralne, które są potrzebne w prawidłowym rozwoju dziecka.
Połączenie strączków i zboża, to wygodna alternatywa zapewniająca pełnowartościowy, wzbogacony posiłek.
Makaron ma świetny kolor soczewicy, który podczas gotowania zmienia magicznie kolor na jasno żółty.
Może być podawany na słono i słodko - jako dodatek do zup czy jako danie główne w postaci zapiekanek czy sałatki.
Soczewica - na świeżo mielona przed produkcją makaronu to źródło białka, węglowodanów, błonnika, cynku, żelaza, potasu i witamin z grupy B.
Orkisz - skarb natury - wykorzystujemy do produkcji tylko odmiany, które zalecała Hildegarda z Bingen. Stara odmiana pszenicy, bogaty w białko, błonnik, beta karoteny, witaminy z grupy B i składniki mineralne jak fosfor i cynk. Jest lekkostrawny, a gluten zawarty w orkiszu jest lepiej przyswajalny niż gluten z pszenicy. Kto je spożywa, będzie miał prawidłowe ciało i krew, łagodne usposobienie i radość serca - tak pisała Hildegarda z Bingen o orkiszu.
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonych mąk, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.
Makaron nie zawiera soli i jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko jaja kurzego.
Makaron zalecamy gotować 5-7 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1297 kJ / 306 kcal
Tłuszcz : 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 54,8 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 10,4 g
Białko: 17,9 g
Sól : 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.
Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.
Składniki: mąka z pszenicy orkisz* (50%), świeżo zmielona mąka z czerwonej soczewicy* (50%), woda.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
eko