Bio Makaron orkiszowy WSTĄŻKI Z BAZYLIĄ (250 g)

Niro-Bio

16.44 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Bio makaron orkiszowy WSTĄŻKI Z BAZYLIĄ

 

 

 Makaron wstążki z bazylią wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki orkiszowej i pokruszonej bazyli pochodzącej z upraw ekologicznych. Optymalne połączenie orkiszu i bazyli nadaje makaronowi świeży śródziemnomorski smak i charakter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orkisz

 

 

 

 

 Stara odmiana pszenicy, bogaty w białko, błonnik, beta karoteny, witaminy z grupy B i składniki mineralne jak fosfor i cynk. Jest lekkostrawny a gluten zawarty w orkiszu jest lepiej przyswajalny. Kto spożywa orkisz bedzie miał prawidłowe ciało i krew, łagodne usposobienie i radość serca - tak pisała Hildegarda z Bingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bio bazylia

 

 

 

 

Lubiana przyprawa stosowana w sródziemnomorskiej kuchni. Ma działanie schładzające organizm, dlatego też jest idealnym zielem na okres letni.

 

 

 

 

Idealnie komponuje się z makaronem, warzywami, nieodzowna w lekkich sałatkach. Pasuje do pomidorów, domowej pizzy, różnych białych serów i bakłażana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt rolnictwa ekologicznego.

 

 

 

 

Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko jaja kurzego.

 

 

 

 

Makaron zalecamy gotować od 5 - 7 minut.

 

 

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):

 

 

 

 

Wartość energetyczna (energia): 1456 kJ / 344 kcal

 

 

 

 

Tłuszcz : 1,3 g

 

 

 

 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

 

 

 

 

Węglowodany: 69 g

 

 

 

 

w tym cukry: 0,8 g

 

 

 

 

Błonnik: 3,7 g

 

 

 

 

Białko: 12,5 g

 

 

 

 

Sól : 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu). 

 

 

Termin przydatności

Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.

Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.

Skład

Składniki: mąka z pszenicy orkisz* (99%), bazylia kruszona* (1%), woda

 

 

*z rolnictwa ekologicznego

 

 

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

eko