Bio Makaron orkiszowy WSTĄŻKI Z BAZYLIĄ (250 g)
Niro-Bio
16.44 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Bio makaron orkiszowy WSTĄŻKI Z BAZYLIĄ
Makaron wstążki z bazylią wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki orkiszowej i pokruszonej bazyli pochodzącej z upraw ekologicznych. Optymalne połączenie orkiszu i bazyli nadaje makaronowi świeży śródziemnomorski smak i charakter.
Orkisz
Stara odmiana pszenicy, bogaty w białko, błonnik, beta karoteny, witaminy z grupy B i składniki mineralne jak fosfor i cynk. Jest lekkostrawny a gluten zawarty w orkiszu jest lepiej przyswajalny. Kto spożywa orkisz bedzie miał prawidłowe ciało i krew, łagodne usposobienie i radość serca - tak pisała Hildegarda z Bingen.
Bio bazylia
Lubiana przyprawa stosowana w sródziemnomorskiej kuchni. Ma działanie schładzające organizm, dlatego też jest idealnym zielem na okres letni.
Idealnie komponuje się z makaronem, warzywami, nieodzowna w lekkich sałatkach. Pasuje do pomidorów, domowej pizzy, różnych białych serów i bakłażana.
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Nasz makaron nie zawiera jaj, co sprawia, że jest odpowiedni dla wegan, osób stosujących dietę bezsolną oraz osób uczulonych na żółtko jaja kurzego.
Makaron zalecamy gotować od 5 - 7 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1456 kJ / 344 kcal
Tłuszcz : 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 12,5 g
Sól : 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.
Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.
Składniki: mąka z pszenicy orkisz* (99%), bazylia kruszona* (1%), woda
*z rolnictwa ekologicznego
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
eko