BIO Muffiny kakaowo - kokosowe 230 g

BIO Muffiny kakaowo - kokosowe 230 g

Agro - Wodzisław

9.80 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis
BIO Muffiny kakaowo - kokosowe - to ekologiczna mieszanka do wypieku puszystych, wilgotnych i mocno czekoladowych muffinek złamanych słodkim, smakowitym kokosem. Ten smak zawsze poprawia nastrój i dodaje energii, przywołując wspomnienie wakacji. Ich skład pozwala na szybkie i proste przygotowanie. 100% naturalne składniki.
Termin przydatności
6 miesięcy
Skład
Składniki: mąka gryczana*, mąka kokosowa* 26 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 13 %, substancje spulchniające: węglany sodu, winiany potasu; skrobia*, sól. * certyfikowany składnik ekologiczny Produkt może zawierać gluten i mleko Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego Produkt zawiera naturalnie występujące cukry. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1335 kJ / 319 kcal, Tłuszcz: 5,5 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, Węglowodany: 53 g, - w tym cukry: 5,5 g, Białko: 11 g, Sól: 0,44 g, Sposób przyrządzania: Przygotuj: - 400 ml mleka lub napoju roślinnego - 100 ml oleju - 120 g cukru trzcinowego BIO Vitally Foo Do mieszanki dodać mleko lub napój roślinny i olej, wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę wyłożyć do foremek do wysokości ok. ¾ foremki. Wypiekać w piekarniku rozgrzanym do 160ºC przez ok. 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Przestudzić na kratce
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób produkcji
Produkcja ekologiczna Certyfikat BIO