BIO Ciasteczka owsiane kakaowe 240 g

Agro - Wodzisław

7.80 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Ciasteczka owsiane kakaowe BIO - to coś w sam raz dla łasuchów, którzy potrzebują czasem słodkiego „doładowania”. Te ciasteczka przygotowuje się bardzo szybko, bo niemal wszystkie składniki potrzebne do jego zrobienia znajdziemy w opakowaniu. Musimy tylko dodatkowo mieć pod ręką to, co zwykle znajduje się w każdej lodówce (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). I już po pół godzinie mamy gotowe pyszne chrupiące ciasteczka - dzięki naprawdę małemu nakładowi sił.

Termin przydatności

6 miesięcy

Skład

Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,6 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól.

*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal,
Tłuszcz: 3,17 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g,
Węglowodany: 60 g,
- w tym cukry: 0,8 g,
Białko: 12 g,
Sól: 0,26 g.

Sposób przyrządzania:

Przygotuj:
- 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
- 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
- 60 ml mleka lub mleka roślinnego
Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.

Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

Produkcja ekologiczna
Certyfikat BIO