BIO Ciasteczka owsiane 240 g

Agro - Wodzisław

7.80 zł / szt
- +
Produkt może być ograniczony ilościowo

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Ciasteczka owsiane BIO – to ekologiczna mieszanka do wypieku pysznych, aromatycznych ciasteczek. Do ich przygotowania potrzebujesz dostępne w każdym domu składniki (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). Możesz je wzbogacić bakaliami i kokosem. Ciasteczka owsiane to zdrowa przekąska, którą szybko przygotujesz, kiedy dopadnie cię głód.

Termin przydatności

6 miesięcy

Skład

Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól, naturalny aromat.

*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal,
Tłuszcz: 2,8 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g,
Węglowodany: 62 g,
- w tym cukry: 0,8 g,
Białko: 11 g,
Sól: 0,26 g,

Sposób przyrządzania:

Przygotuj:
- 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
- 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
- 60 ml mleka lub mleka roślinnego
Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.

Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.


Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

Produkcja ekologiczna
Certyfikat BIO