BIO Ciasteczka owsiane 240 g
Agro - Wodzisław
9.85 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Ciasteczka owsiane BIO – to ekologiczna mieszanka do wypieku pysznych, aromatycznych ciasteczek. Do ich przygotowania potrzebujesz dostępne w każdym domu składniki (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). Możesz je wzbogacić bakaliami i kokosem. Ciasteczka owsiane to zdrowa przekąska, którą szybko przygotujesz, kiedy dopadnie cię głód.
6 miesięcy
Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól, naturalny aromat.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal,
Tłuszcz: 2,8 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g,
Węglowodany: 62 g,
- w tym cukry: 0,8 g,
Białko: 11 g,
Sól: 0,26 g,
Sposób przyrządzania:
Przygotuj:
- 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
- 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
- 60 ml mleka lub mleka roślinnego
Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkcja ekologiczna
Certyfikat BIO
Opinie

Anna Skorupa-Chromik
Wyszły bardzo dobre ;) ciasteczek wyszło sporo więc opłaca się zakup