BIO Gofry &Naleśniki Pełnoziarniste Kakaowe 200 g

Agro - Wodzisław

8.95 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

BIO Gofry&naleśniki pełnoziarniste kakaowe-
w jednym opakowaniu znajdziemy gotową ekologiczną mieszankę z dodatkiem kakao do stworzenia pysznych, chrupiących naleśników czy gofrów. Trudno będzie teraz znaleźć wymówkę, jeżeli przyjdzie nam ochota na coś pysznego, kiedy w lodówce pustki. Bo właściwie wszystkie składniki mamy w opakowaniu. Potrzebny będzie dodatkowo tylko olej i woda. Nic prostszego - wystarczy połączyć wszystkie składniki i gotowe. Można podawać je ze słodkim lub wytrawnym nadzieniem.

Termin przydatności

6 miesięcy

Skład

Składniki: mąka pszenna*, mąka pszenna graham* 40 %, skrobia*,kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,8 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól.

*certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu napoju roślinnego
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal,
Tłuszcz: 2,0 g, -
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g,
Węglowodany: 64 g, -
- w tym cukry: 0,4 g,
Białko: 10,0 g,
Sól: 0,22 g.

GOFRY PEŁNOZIARNISTE KAKAOWE- sposób przyrządzania:

Przygotuj: 260 ml wody i 60 ml oleju
Do mieszanki dodać wodę i olej, wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Rozgrzać gofrownicę i posmarować niewielką ilością oleju. Ciasto wylać równomiernie i piec do uzyskania złotego koloru.

NALEŚNIKI PEŁNOZIARNISTE KAKAOWE - sposób przyrządzania:

Przygotuj: 260 ml wody, 60 ml oleju, 50 ml mleka lub mleka roślinnego
Do mieszanki dodać wodę ,olej i mleko, wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju, wylać równomiernie ciasto i piec.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

Produkcja ekologiczna
Certyfikat BIO

Opinie

MonikaFC

Data dodania: 16.04.2023

ANNA BOBER

Data dodania: 20.12.2020