Bio Kurkuma (100 g)
Niro-Bio
14.96 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Właściwości;
- Działa przeciwzapalnie i rozgrzewająco
- wzmacnia odporność
- poprawia nastrój
- zwiększa apetyt i korzystnie wpływa na procesy trawienne
- korzystnie wpływa na skórę
- zawiera przeciwutleniacze pozwalające usunąć z organizmu nadmiar wolnych rodników
- Kurkuma to główny składnik mieszanki curry
Zastosowanie:
Niezastąpiona w wielu rejonach Azji - od Bliskiego Wschodu po Chiny. Dużą popularnością cieszy się również w Polsce, znajduje także zastosowanie w kosmetyce. Kurkuma należy do nieco ostrych przypraw ale jest bardzo łagodna dla przewodu pokarmowego. Można również dodawać ją do słodkich potraw, tworząc wyjątkowe, orientalne mieszanki. W kuchni marokańskiej i indyjskiej jest jedna z głównych przypraw do mięsa (zwłaszcza jagnięciny) oraz warzyw, czy ryb. Pięknie barwi ryż – sosy czy zupy.
Zmielony proszek wystarczy dodać do zupy, sosu, posypać mięsa czy dodać do marynaty.
Warto przygotować z kurkumy miksturę ajurwedyjską znaną jako "złote mleko". Ten napój doskonale bowiem rozgrzewa dlatego jest doskonałym napojem na zimowe wieczory.
Masa netto: 100 g
Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.
Składniki: Bio kurkuma mielona*
* z rolnictwa ekologicznego
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.