Pasztet z pestek dyni 200g

VEGETOTU kuchnia roślinna Iwona Deperas

13.00 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Głównym składnikiem pasztetu są duże ciemnozielone pestki dyni. Są niezwykle bogatym źródłem składników odżywczych, stąd też liczne walory prozdrowotne. Zawierają wit. A,C,E i B. Z minerałów najwięcej magnezu (100g pestek zapewnia dzienne zapotrzebowanie na ten minerał) a oprócz tego cynk, fosfor, żelazo mangan i miedź. Jest też błonnik, fitosterole, nienasycone kwasy tłuszczowe i tryptofan – aminokwas będący prekursorem dla neuroprzekaźnika serotoniny tzw. hormonu szczęścia. Wyśmienicie smakuje z kiszonym ogórkiem i kiełkami rzodkiewki.

Termin przydatności

Termin przydatności do spożycia min 5 dni od daty wykonania.

Skład

pestki dyni, woda, cebula, mąka ziemniaczana, bułka tarta, olej, przyprawy, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia: 541.0 kJ 129.2kcal
tłuszcze 9.8 g (- w tym nasycone 1.5 g, jedno-nienasycone 1.2 g, wielo-nienasycone 0.6 g),
węglowodany 4.3g, (- w tym cukry 0.9 g), błonnik 1.3 g, białka 5.3 g, sól 7.6 mg

Sposób przechowywania

Przechowywać w tem. 5°C

Sposób produkcji

Bez konserwantów, produkty naturalne

Opinie

Iwona Habela

Data dodania: 20.01.2022

Ilona drzeniek

Data dodania: 12.04.2021

Sonia Kubala

Data dodania: 19.10.2020

Bez zmiennie smaczny.