Pasztet z pestek dyni 200g
VEGETOTU kuchnia roślinna Iwona Deperas
13.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Głównym składnikiem pasztetu są duże ciemnozielone pestki dyni. Są niezwykle bogatym źródłem składników odżywczych, stąd też liczne walory prozdrowotne. Zawierają wit. A,C,E i B. Z minerałów najwięcej magnezu (100g pestek zapewnia dzienne zapotrzebowanie na ten minerał) a oprócz tego cynk, fosfor, żelazo mangan i miedź. Jest też błonnik, fitosterole, nienasycone kwasy tłuszczowe i tryptofan – aminokwas będący prekursorem dla neuroprzekaźnika serotoniny tzw. hormonu szczęścia. Wyśmienicie smakuje z kiszonym ogórkiem i kiełkami rzodkiewki.
Termin przydatności do spożycia min 5 dni od daty wykonania.
pestki dyni, woda, cebula, mąka ziemniaczana, bułka tarta, olej, przyprawy, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia: 541.0 kJ 129.2kcal
tłuszcze 9.8 g (- w tym nasycone 1.5 g, jedno-nienasycone 1.2 g, wielo-nienasycone 0.6 g),
węglowodany 4.3g, (- w tym cukry 0.9 g), błonnik 1.3 g, białka 5.3 g, sól 7.6 mg
Przechowywać w tem. 5°C
Bez konserwantów, produkty naturalne
Opinie

Bożena Janiczek
Pasztet świetnej jakości. Zdrowy, smaczny i pożywny. Polecam serdecznie.

Iwona Habela

Ilona drzeniek

Sonia Kubala
Bez zmiennie smaczny.