Indyk wolnogotowany cały kawałek ok. 1,5 kg
B.H. Jabłoński, Zakład Przetwórstwa Mięsa
59.90 zł / kg
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Produkt parzony metodą sous vide
Wielkość kawałka ok. 1,5 kg - dostępne tylko kawałki w całości
Produkt mięsny o zwartej strukturze tkankowej, wyprodukowano z jednego kawałka części anatomicznej tuszy indyka, peklowany solą kamienną.
Do spożycia na ciepło jako mięsa pieczyste( grubsze kawałki zalane sosem własnym znajdującym się w worku i zapieczone w piekarniku), jak również na zimno( zimna płyta)
21 dni
Filet z indyka, sól kamienna, przyprawy naturalne
W temp. 2-4st.C
Można mrozić
Metoda sous vide (czyt. su vid) zaczęła być rozpowszechniana we Francji już w latach ’70.
Zamarynowane mięso pakujemy próżniowo i następnie „pieczemy” kilka godzin w kąpieli wodnej o bardzo precyzyjnie ustalonej temperaturze.
Poprzez próżniowe zapakowanie surowców wydłuża się okres ich przydatności do spożycia. Smak potraw również zyskuje: jest bardziej delikatny, a struktura mięsa pozostaje nienaruszona.
Technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów i wymaga mniej przypraw. To dlatego, że naturalne soki z całym ich dobrodziejstwem smaków i składników są zatrzymywane w mięsie.