Szynka wieprzowa wolnogotowana cały kawałek ok. 1,2 kg

B.H. Jabłoński, Zakład Przetwórstwa Mięsa

46.00 zł / kg
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo

Do zamówienia zostanie doliczony jednorazowy koszt opakowania 0.60 zł


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Produkt parzony metodą sous vide.
Wielkość kawałka około 1,2 kg - dostępne tylko kawałki w całości.
Produkt mięsny o zwartej strukturze tkankowej, wyprodukowano z jednego kawałka części anatomicznej tuszy wieprzowej, peklowany solą kamienną.
Do spożycia na ciepło jako mięsa pieczyste( grubsze kawałki zalane sosem własnym znajdującym się w worku i zapieczone w piekarniku), jak również na zimno( zimna płyta)

Termin przydatności

21 dni

Skład

Szynka wieprzowa, sól kamienna, przyprawy naturalne.

Sposób przechowywania

W temp. 2-4st.C
Można zamrozić

Sposób produkcji

Metoda sous vide (czyt. su vid) zaczęła być rozpowszechniana we Francji w latach ’70
Zamarynowane mięso pakujemy próżniowo i następnie „pieczemy” kilka godzin w kąpieli wodnej o bardzo precyzyjnie ustalonej temperaturze.
Poprzez próżniowe zapakowanie surowców wydłuża się okres ich przydatności do spożycia. Smak potraw również zyskuje: jest bardziej delikatny, a struktura mięsa pozostaje nienaruszona.
Technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów i wymaga mniej przypraw. To dlatego, że naturalne soki z całym ich dobrodziejstwem smaków i składników są zatrzymywane w mięsie.