Wołowina wolnogotowana cały kawałek ok. 1,2 kg

B.H. Jabłoński, Zakład Przetwórstwa Mięsa

78.00 zł / kg
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo

Do zamówienia zostanie doliczony jednorazowy koszt opakowania 0.60 zł


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Produkt wędzony, parzony metodą sous vide
Wielkość kawałka ok. 1,2 kg - dostępne tylko kawałki w całości.
Produkt mięsny o zwartej strukturze tkankowej, wyprodukowano z jednego kawałka części anatomicznej tuszy wołowej, peklowany solą.
Do spożycia na ciepło jako mięsa pieczyste( grubsze kawałki zalane sosem własnym znajdującym się w worku i zapieczone w piekarniku), jak również na zimno( zimna płyta)
 

Termin przydatności

21 dni

Skład

Element z udźca wołowego, sól
Można zamrozić

Sposób przechowywania

W temp. 2-4st.C

Sposób produkcji

Metoda sous vide (czyt. su vid) zaczęła być rozpowszechniana we Francji w latach ’70
Zamarynowane mięso pakujemy próżniowo i następnie „pieczemy” nawet do kilkudziesięciu godzin w kąpieli wodnej o bardzo precyzyjnie ustalonej temperaturze.
Poprzez próżniowe zapakowanie surowców wydłuża się okres ich przydatności do spożycia. Smak potraw również zyskuje: jest bardziej delikatny, a struktura mięsa pozostaje nienaruszona.
Technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów i wymaga mniej przypraw. To dlatego, że naturalne soki z całym ich dobrodziejstwem smaków i składników są zatrzymywane w mięsie.

Opinie

Mirosław Gola

Data dodania: 29.06.2020

Mięso dobrej jakości, dobrze doprawione. Cena wysoka, ale to wołowina więc trudno oczekiwać czegoś innego.