Sopelek
KUBICA Tradycyjne Wyroby Wędliniarskie Łukasz Kubica
63.90 zł / kg
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Nazwa tej wybornej wędliny dobrze oddaje jej kształt. Sopelek to po prostu pierś z kurczaka, którą najpierw peklujemy od kilku do kilkunastu dni w zalewie, a następnie wędzimy i pieczemy dla zamknięcia jej naturalnych walorów smakowych.
14 dni od daty produkcji
Mięso drobiowe, sól peklująca
w temperaturze od +2°C do +6°C
Produkujemy nasze wędliny bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, substancji wzmacniających smak, substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników czy aromatów. Do produkcji wykorzystujemy naturalne przyprawy takie jak pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, czosnek, cebula, majeranek, kardamon, owoc jałowca. Jedynymi konserwantami jakie używamy to sól kamienna oraz sól peklująca.
Opinie

Wirginia Machnik
Pychota!

Marzanna Granowska
Super...po prostu

Alicja Podgórska

Anna Grzegorzyca-Płaczek

Sonia Kubala
Nie przepadam za drobiem, dzieci wypatrzyły i zamówiłam. Jak dla nas trochę za suchy. Dobrze przyprawiony.