Bombony Śląskie z marcepanem i nugatem

Słodka Manufaktura Leona

27.00 zł / szt
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Na Śląsku od wielu pokoleń spotykały się i przenikały kulinarne tradycje
z różnych krajów. Gdy wymówisz słowo - bombon - zostaniesz
zrozumiany nie tylko na Śląsku ale w Austrii, Czechach, Niemczech
i we Francji, to słowo wszędzie oznacza to samo - wyjątkowego cukierka. czekoladkę.
Tworząc nasze bombony nawiązujemy do najlepszych rzemieślniczych tradycji
europejskich - do produkcji używamy aromatycznego marcepanu
i nugatu z Lubeki, co ważne - całość produkcji wykonywana jest ręcznie.
Smakowity rdzeń stanowi nugat z uprażonych orzechów laskowych
potem warstwa marcepanu i cienka chrupiąca warstwa podpiekanych migdałów
- całość wykończona jest wytrawną czekoladą.

 

waga 100g

 

Ważne - kupując nasze produkty wiesz, że nie ryzykujesz bo nie używamy:

 - dodatków zwierzęcych

 - oleju palmowego

 - konserwantów i sztucznych barwników

 - GMO

 - syropów słodzących

Termin przydatności

Pół roku

Skład

Skład: marcepan (migdały, cukier), nugat (orzech laskowy, czekolada),
czekolada 70%, prażone migdały. 

Sposób przechowywania

W suchym i chłodnym pomieszczeniu

Sposób produkcji

100% ręczna produkcja

Opinie

Agnieszka Ziarniecka

Data dodania: 15.03.2022

ANNA BOBER

Data dodania: 20.12.2020

Sonia Kubala

Data dodania: 20.12.2020

Bardzo dobre, chodź bardzo drogie. Na świąteczny prezent idealne. Poleciały do Madrytu.