Bombony Śląskie z marcepanem i nugatem
Słodka Manufaktura Leona
29.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Na Śląsku od wielu pokoleń spotykały się i przenikały kulinarne tradycje
z różnych krajów. Gdy wymówisz słowo - bombon - zostaniesz
zrozumiany nie tylko na Śląsku ale w Austrii, Czechach, Niemczech
i we Francji, to słowo wszędzie oznacza to samo - wyjątkowego cukierka. czekoladkę.
Tworząc nasze bombony nawiązujemy do najlepszych rzemieślniczych tradycji
europejskich - do produkcji używamy aromatycznego marcepanu
i nugatu z Lubeki, co ważne - całość produkcji wykonywana jest ręcznie.
Smakowity rdzeń stanowi nugat z uprażonych orzechów laskowych
potem warstwa marcepanu i cienka chrupiąca warstwa podpiekanych migdałów
- całość wykończona jest wytrawną czekoladą.
waga 100g
Ważne - kupując nasze produkty wiesz, że nie ryzykujesz bo nie używamy:
- dodatków zwierzęcych
- oleju palmowego
- konserwantów i sztucznych barwników
- GMO
- syropów słodzących
Pół roku
Skład: marcepan (migdały, cukier), nugat (orzech laskowy, czekolada),
czekolada 70%, prażone migdały.
W suchym i chłodnym pomieszczeniu
100% ręczna produkcja
Opinie
Agnieszka Ziarniecka
ANNA BOBER
Sonia Kubala
Bardzo dobre, chodź bardzo drogie. Na świąteczny prezent idealne. Poleciały do Madrytu.