Bio Mąka z soczewicy czerwonej (400 g)

Niro-Bio

15.66 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Bio Mąka z soczewicy czerwonej

 

 

 

 

 

 

 

Ekologiczna mąka ze świeżego, pełnego przemiału z soczewicy czerwonej.

 

 

 

 

Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych.

 

 

 

 

Ziarna przeznaczone na mąke mielone są w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.

 

 

 

 

Nasza mąka jest pakowana przez nas od razu po przemiale, by zachować wszystkie wartości odżywcze. Wszystko bez chemii, konserwantów i sztucznych barwników.

 

 

 

 

Mąka z soczewicy ma pudrową konsystencję. Znajduje zastosowanie w kuchni do wypieku różnych wypieków, a także jako naturalny zagęszczacz do zup i sosów.

 

 

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):

 

 

 

 

Wartość energetyczna (energia): 1498 kJ / 358 kcal

 

 

 

 

Tłuszcz: 2,2 g

 

 

 

 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

 

 

 

 

Węglowodany: 52,0 g

 

 

 

 

w tym cukry: 1,5 g

 

 

 

 

Błonnik: 11,0 g

 

 

 

 

Białko: 24,0 g

 

 

 

 

Sól: 0,02 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).

 

 

Termin przydatności

Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.

Skład

Składniki: świeżo zmielona mąka z czerwonej soczewicy * (100%)

 

 

*z rolnictwa ekologicznego

 

 

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

eko