Bio Mąka orkiszowa TYP 00 (1000 g)

Niro-Bio

26.30 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Bio Mąka orkiszowa TYP 00

 

 

 

 

 

 

 

Mąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona - przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w gluten, co za tym idzie… jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej potrawy z wykorzystaniem mąki 00 rekompensuje ilość zjedzonych kalorii! Dlatego warto, by w naszej szafce znajdowała się również mąka 00. Wypiekane ciasto z mąki typu 00 jest miękkie oraz delikatne. Pizza, którą wykonamy z mąki 00 jest chrupiąca na zewnątrz, ale miękka i puszysta w środku. Dzięki temu, że mąka 00 jest drobno mielona, bardzo szybko i łatwo można z niej ugnieść ciasto. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcąc uzyskać efekt prawdziwej włoskiej pizzy, należy wybrać oryginalną mąkę typu 00 – Bo najlepsza pizza to włoska pizza.

 

 

 

 

Mąka o wyjątkowo wysokiej zawartości glutenu. Dzięki temu idealnie sprawdza się do przygotowania ciast wymagających długiej fermentacji np. pszennych bułek lub ciasta drożdżowego.

 

 

 

 

Mąka 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia.

 

 

 

 

Jest również idealna do pieczenia słodkich ciast i ciasteczek. Na jej bazie powstają wyśmienite biszkopty, pyszne kruche ciasta i delikatne ciasteczka.

 

 

 

 

Podział na poszczególne typy wynika ze spalania próbki mąki w specjalnym piecu – w temperaturze ok. 950oC. Jeśli mąka jest dobrze oczyszczona i jednocześnie zawiera mniej substancji mineralnych, tym mniej popiołu po niej pozostanie. Mąka 00 oznacza zatem, że po jej spaleniu pozostała znikoma ilość popiołu.

 

 

 

 

W naszym asotymencie znajduję się także Bio Przyprawa do pizzy, która idelanie będzie komponować się z Bio mąką orkiszową Typ 00.

 

 

Termin przydatności

Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.

Skład

Składniki: mąka z pszenicy orkisz* (100%)

 

 

*z rolnictwa ekologicznego

 

 

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

eko

Opinie

Justyna Krypel - Kos

Data dodania: 22.01.2024

Idealna do domowej pizzy. Ciasto wychodzi naprawdę pyszne. Polecam. Justyna.

Miłosława Handke

Data dodania: 03.09.2023