Dzika róża (do 40°, owoc proszek)

Ekozielarnia Andrzej Wojtkowski

37.90 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Waga netto: 500 g

Opakowanie: papierowe, foliowa wstawka, zamykanie strunowe.

Dzika róża jest bardzo bogatym źródłem witaminy C, ale również witamin: B1, B2, B3, A, E, K oraz flawonoidów. Dzięki czemu spożywanie proszku z dzikiej róży:

wzmacnia odporność

działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo,

łagodzi ból gardła

reguluje nadciśnienie

wzmacnia naczynia krwionośne,

działa przeciwalergicznie i przeciwwrzodowo,

Owoce dzikiej róży zawierają również substancję zwaną GOPO (galaktolipid), to on razem z witaminami i flawonoidami działa przeciwzapalnie u ludzi, którzy cierpią na stany zapalne stawów i kości. Proszek z dzikiej róży jest stosowany również przez sportowców w celu łagodzenia bólu stawów.

Zastosowanie: Spożywać przed posiłkiem 3 razy dziennie po łyżeczce popijając wodą.

Termin przydatności

Najlepiej spożyć przed upływem daty podanej  na opakowaniu.
 

Skład

Sproszkowany owoc dzikiej róży.

Sposób przechowywania

Zalecamy przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce. Chronić przed światłem.

Sposób produkcji

Produkt został zebrany ze stanowisk naturalnych, z terenów cennych przyrodniczo, z dala od dróg i ośrodków przemysłowych. Rośliny zaraz po zebraniu suszymy w odpowiedniej temperaturze ( w tym przypadku nie przekraczamy temperatury 40°), aby zachować wysoką jakość produktu, co przekłada się na ich kolor, smak, zapach i właściwości lecznicze. Zioła uprawiane są na terenie ekologicznego gospodarstwa w województwie łódzkim. Ich obróbka odbywa się przy użyciu dawnych narzędzi takich jak: przetak, cep, wialnia, młocarnia, prostówka.