Bio Galgant korzeń mielony (100 g)

Niro-Bio

33.90 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Bio Galgant (łac. Alpinia galanga), według św. Hildegardy z Bingen jedna z ważniejszych pikantnych przypraw. Zapachem i smakiem przypomina imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.


Właściwości
- Przyprawa „nasercowa”, również sprawdza się przy dolegliwościach miesiączkowych, stanach wyczerpania i osłabienia.
- Jest dobrym środkiem na mdłości.
- Poprawia krążenie, trawienie, apetyt, posiada właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne

- Olejki eteryczne zapobiegają wzrostowi bakterii chorobotwórczych, grzybów i wirusów w jelitach
- Stosowany regularnie poprawia trawienie.

Sposób użycia: w sezonie jesienno-zimowym dodawać szczyptę do wszelkich potraw lub na chleb.
Zalecane stosowanie wg św.Hildegardy z Bingen:
Bóle serca, osłabienie, skurcze żołądka i jelit
1-3 szczypty proszku rozpuścić na języku, po 5 min wypić jeden kieliszek likierowy (20ml) wina pietruszkowego, w razie konieczności powtórzyć po 5 min.
Przykry zapach z ust, niestrawność, wzdęcie
2 szczypty galgantu i kopru włoskiego rozpuścić na języku.

Szczególnie smaczna i skuteczna jest mieszanka galgantu i miodu kwiatowego:
1 łyżeczkę galgantu zmieszać ze 100g miodu (słabsza mieszanka do stosowania przez dzieci), lub trzy łyżki stołowe na 100g miodu (mocniejsza mieszanka do stosowania przez dorosłych).

Masa netto: 100 g

Termin przydatności

Data przydatności do spożycia podana na opakowaniu.

Skład

Składniki:
Bio Galgant korzeń mielony * - 100%
* z rolnictwa ekologicznego

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.