Ser Ligocki twardy
Bravita
55.00 zł / kg
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Ser Ligocki twardy powstaje z naturalnego mleka od naszych krów. Jest atrakcyjną propozycją dla smakoszy naturalnych produktów o wyraźnym charakterze!
Krążek sera ma około pół kg.
Minimalna ilość zamówienia: 250g, czyli pół krążka
Najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Ser w warunkach dobrego przechowywania (temp. ok 12- 16 st. C, dość wysoka wilgotoność względna powietrza) zmienia swój charakter, staje się coraz wyraźniejszy.
Pasteryzowane naturalne mleko krowie, podpuszczka, chlorek wapnia, chlorek sodu (sól), bakterie serowarskie. Ser jest pokryty niejadalną powłoką ochronną.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna:300 kcal
Tłuszcz: 26g
Węglowodany: 0 g
Białko: 20 g
Sól: 1,5 g
Przechowywać w temperaturze 2-8 st. C lub w dojrzewalni (temp. 12-17 st. C).
Naturalne mleko krowie pasteryzujemy i szczepimy bakteriami serowarskimi. Po dodaniu podpuszczki otrzymujemy ser, który potrzebuje dużo więcej czasu w odpowiednich warunkach, aby być gotowym!
Opinie
Marzanna Granowska
Proszę o doradztwo do jakiej potrawy użyć tego sera, na razie czeka na wyrzucenie do śmietnika...tylko był koszmarnie drogi...