Ser kozi Himek 0,2 kg
Zagroda Na Pograniczu
25.75 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Ser podpuszczkowy produkowany jest z mleka pasteryzowanego, niestandaryzowanego pozyskiwanego we własnym gospodarstwie.
Mleko do produkcji sera jest świeże, czyste i dobrej jakości, od zdrowych kóz, wolne od bakterii chorobotwórczych, wykluczona jest obecność antybiotyków.
Jedną z cech naszego sera jest jego niepowtarzalny smak – który wynika z czynników niepodlegających kontroli; „niepowtarzalny” należy tu rozumieć dosłownie, nie raz bowiem zdarza się, że ser ma odmienny smak, choć jego sposób produkcji pozostaje taki sam, wpływają na to m.in. czynniki atmosferyczne.
do 14 dni- jeżeli chcemy zachować smak, konsystencje sera taką jak w dniu zakupu
Jeśli ser przechowywany jest zgodnie z zaleceniami, będzie się nadawał do spożycia przez długi okres czasu. Musimy tylko pamiętać o tym, że w tym czasie zmieni się jego konsystencja, a barwa i zapach nabiorą intensywności.
Mleko kozie pasteryzowane,niestandaryzowane, podpuszczka,
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu – najlepiej w lodówce. Po rozpakowaniu dobrze jest owinąć ser pergaminem lub umieścić w pojemniku do przechowywania żywności, który będzie posiadał otwory. Należy unikać szczelnego zawijania sera, ponieważ zablokowanie dostępu powietrza spowoduje zahamowanie naturalnego procesu dojrzewania sera. Należy jak najszybciej po otrzymaniu wyjąć ser z plastikowego pudełka.
Ser kozi Himek to ser podpuszczkowy, czyli taki w których skrzep powstaje pod wpływem działania naturalnej podpuszczki.