Jogurt naturalny jagoda 210 ml

Bravita

7.75 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Jogurt naturalny z konfiturą jagodową bio to wysokiej jakości żywność wytwarzana z mleka krowiego o naturalnej zawartości tłuszczu.

W diecie, która ma być dla nas również lekarstwem, jogurt naturalny Bravita jest doskonałą odpowiedzią na trudne czasy.

Jest to produkt, który powstaje w wyniku samoczynnego zakwaszenia mleka. Naturalny jogurt to nie tylko źródło wapnia, to również inne właściwości odżywcze, które mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu.

Otrzymywany jest z mleka w wyniku fermentacji mlekowej, dzięki czemu jest łatwiej przyswajalny przez organizm. Za fermentację odpowiadają bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus casei, które określane są mianem bakterii probiotycznych, dlatego jogurt jest zalecany w trakcie kuracji antybiotykowej.

Jogurt to wysokowartościowy produkt będący źródłem węglowodanów, białek, tłuszczu oraz witamin i soli mineralnych (wapnia i fosforu). W porównaniu do mleka jogurt zawiera więcej wapnia (500 ml mleka = 350 ml jogurtu), 4-5-krotnie więcej aminokwasów oraz ponad 20% więcej witamin z grupy B, zwłaszcza kwasu foliowego. Jogurt naturalny to przede wszystkim duża zawartość wapnia, który ma nieoceniony wpływ na kości. Produkt zawiera również bakterie Lactobacillus, które nie tylko redukują wydzielanie gazu, czyli niwelują wzdęcia, ale też odbudowują florę bakteryjną jelit. Ma wpływ na perystaltykę jelit, dzięki czemu zapobiega biegunce i zaparciom. Jest znacznie łatwiej przyswajalny przez organizm niż mleko, dlatego powinien znaleźć się w diecie osób, które cierpią na alergię pokarmową.

Ogromną zaletą jogurtu naturalnego jest zdolność wzmacniania odporności organizmu, bowiem składniki pobudzają system obronny organizmu. Z tego powodu produkt idealnie sprawdzi się w trakcie leczenia przeziębienia i innych, nękających nas infekcji.

Skład jogurtu naturalnego to między innymi składniki mineralne np. cynk, potas, fosfor, jod.

To również bogate źródło witamin z grupy A i B. Jogurt naturalny ze względu na znikomą ilość cukru jest zalecany osobom, które walczą z nadwagą.

W naszym rybnickim zakładzie przetwarzamy mleko pochodzące od krów, które hodujemy w gospodarstwie w Połomi. Mleko, które dają nam nasze krowy, pasteryzujemy, a następnie szczepimy kulturami bakteryjnymi i one dokonują zamiany mleka w jogurt.

Jogurt naturalny z konfiturą owocową  pakujemy w szklane opakowania  i przechowujemy w warunkach chłodniczych.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

86 kcal, (361,8 kJ), 
tłuszcz ,0,5g ( w tym kwasów nasyconych 0,2g),

węglowodany 59,8g (w tym cukry 56,6g),

białko 4,4g,

sól 0,66g

Jogurt naturalny Bravita. Bądź zdrów!

Termin przydatności

Najlepiej spożyć przed upływem daty podanej  na opakowaniu.

Skład

Składniki: mleko krowie pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (  Lactobacillus bulgaricus,
 Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus casei), 


konfitura jagodowa bio : (cukier buraczany,jagody,woda,skrobia kukurydziana,sok z cytryny (z koncentratu),
pektyna E440, naturalny aromat,

 

Sposób przechowywania

Należy przechowywać  w warunkach chłodniczych.

Sposób produkcji

Do opakowań nakładamy odpowiednią ilość konfitury owocowej (ok. 18 %), a następnie wypełniamy je mlekiem poddanym uprzednio  pasteryzacji, i zaszczepionym kulturami bakterii jogurtowych. Inkubacja odbywa się w czasie kliku (6-8) godzin. Po ukwaszeniu  przenosimy do chłodziarki.

Opinie

Marzanna Granowska

Data dodania: 12.02.2024

Agnieszka Ziarniecka

Data dodania: 08.06.2022

Elżbieta Cichostępska

Data dodania: 23.05.2022