Kapusta kiszona biała 900g Niepasteryzowana
HERBAS-Naturalne kiszonki
17.75 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Kapusta oryginalnie pochodzi z obszarów basenu Morza Śródziemnego. Choć kapusta biała znana już była tysiąc lat przed naszą erą, do Polski zawitała dopiero w XV wieku. Polacy chętnie wykorzystują ją w postaci kiszonej; bigos, kapuśniaczek, farsz do pierogów i uszek to tylko niektóre dania królujące na polskich stołach. Kapusta jest warzywem niskokalorycznym o dużej zawartości witamin i minerałów. Wpływa korzystnie na układ trawienny, krwionośny i odpornościowy. Najbardziej wartościowa jest kapusta spożywana kiszona i na surowo. Dostarcza dużych ilości błonnika pokarmowego. Może być stosowana w dietach odchudzających, ponieważ daje uczucie sytości na długi czas i nie powoduje skoków poziomu cukru we krwi. Reguluje pracę jelit. Wspomaga układ odpornościowy dzięki dużej zawartości witaminy C. 100 g kapusty dostarcza ponad 40% dziennego zapotrzebowania na witaminę K, co poprawia krzepliwość krwi. Obniża poziom złego cholesterolu we krwi, ma działanie moczopędne, przyspiesza wydalanie toksyn z organizmu, odkwasza organizm. Poprawia stan cery, włosów i paznokci. Poza tym kapusta jest źródłem witaminy A, witamin z grupy B i kwasu foliowego, a także składników mineralnych takich jak wapń, magnez, fosfor, potas i mangan.
90 dni
Składniki: kapusta biała, czosnek, sól, przyprawy
Wartość energetyczna 147 kJ/35 kcal
- Tłuszcz 0 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 5,3 g
- - w tym cukry 4,6 g
- Błonnik 2,5 g
- Białko 1,8 g
- Sól 1,4 g
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 2 -7 °C
Nasze produkty na tle konkurencji, wyróżniają się wysoką, jakością, są produkowane tradycyjnymi metodami fermentacji, bez konserwantów, a przede wszystkim są niepasteryzowane.