CHUTNEY Z RABARBARU EKO 315ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
14.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Coś dla fanów dalekowschodniego połączenia smaku słodko-kwaśne – pochodzący z Indii chutney, na polską nutę. W roli głównej rabarbar i jabłka, jako akompaniament – owoce jałowca. Musicie go spróbować!
Ten sos idealnie sprawdza się do mięs zarówno zimnych wędlin (szynki, baleronu, pasztetu), jak i ciepłych – kotleta schabowego lub smażonej polędwiczki wieprzowej.. Polecam jako dodatek do potraw z grilla !
świetnie sprawdza się w burgerach jagnięcych, na kanapkach z kozim serem, ze stekiem i w bajglach.
Rabarbarowy chutney znakomicie komponuje się z grillowanym drobiem i rybami (zwłaszcza białymi). Może być ciekawym dodatkiem do serów (także pleśniowych), sprawdzi się jako dip do pieczonych ziemniaków czy batatów.
2 LATA
RABARBAR, JABŁKA, CEBULA, CUKIER TRZCINOWY, CZOSNEK,
RODZYNKI SUŁTANKI, IMBIR, PIEPRZ, SÓL, CHILI, JAŁOWIEC, OCET WINNY
PO OTWARCIU PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE,
PASTERYZOWANY