SELER KISZONY EKO 540 ml

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

16.50 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Seler na surowo? Smakuje raczej średnio.
Seler gotowany? Smakuje dobrze, ale obróbka termiczna zabija witaminy w nim zawarte.
Rozwiązanie? Seler kiszony! Proces kiszenia nie zabija witamin, a wręcz wzbogaca go o probiotyczne bakterie kwasu mlekowego
.

Warzywo to wykazuje silne właściwości moczopędne, dzięki którym wspomaga pracę układu moczowego, zapobiega infekcjom pęcherza oraz niweluje obrzęki. Dodatkowo wyrób posiada właściwości oczyszczające i odtruwające, usuwa z organizmu zbędne produkty przemiany materii, toksyny i metale ciężkie.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Produkty z selera ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.

Termin przydatności

2 lata

Skład

SELER, CZOSNEK, PAPRYKA CHILI, WODA, SÓL

Sposób przechowywania

Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie moich produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.

Sposób produkcji

NIEPASTERYZOWANY