PAPRYKA KISZONA EKO 540 ml

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

18.00 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

 Coś zdrowego i ciekawego do kanapek, sałatek i potraw.

Kiszona papryka  zasługuje na szczególną uwagę, jako jedno z najbardziej dostępnych źródło probiotyków, które z kolei wspierają naturalną florę bakteryjną organizmu.

 W trakcie procesu fermentacji witaminy i mikroelementy stają się dużo łatwiej przyswajalne i oczywiście nie tracą swoich właściwości.

  • Podczas fermentacji cenne składniki przenikają do wody dlatego jest ona równie wartościowa jak kiszona papryka. Szkoda jej wylewać – lepiej jest wypić szklaneczkę dla zdrowia – jeśli jest zbyt kwaśna, rozrzedzić wodą lub zużyć do doprawienia zupy czy sosu.
  • Chrzan odpowiada za twardość kiszonej papryki – więc trzeba go dodać koniecznie.

Kiszonki są efektem długotrwałego procesu fermentacji . Pod wpływem działania specjalnych kultur bakterii cukier zawarty w kiszonych warzywach i owocach rozkłada się na kwas mlekowy. W cudowny sposób działają na Nasze Jelita Jesteśmy Tym Co Jemy , Dbajmy o Siebie i naszą Florę Bakteryjna

Termin przydatności

 

 

2 lata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednym z niedocenianych przysmaków jest kiszona papryka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Świetnie nadaje się na niskokaloryczną przekąskę, dodatek do kanapek czy składnik sałatek lub towarzystwo kotleta czy ryby na obiadowym talerzu. Kiszona papryka jest doskonała, a do tego bogata w witaminę C, A i kwas mlekowy. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 W trakcie procesu fermentacji witaminy i mikroelementy stają się dużo łatwiej przyswajalne i oczywiście nie tracą swoich właściwości.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skład

PAPRYKA, CZOSNEK, KOPER, CHRZAN, PAPRYKA CHILI, WODA, SÓL, GORCZYCA

 

 

 

 

 

Sposób przechowywania

Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie moich produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.

 

 

 

 

 

Sposób produkcji

NIEPASTERYZOWANA

 

Opinie

Mariola Wróbel

Data dodania: 21.02.2023

Sonia Kubala

Data dodania: 16.05.2021

Mi nie podeszła, za bardzo kiszona.