DYNIA KISZONA EKO 540ml

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

16.50 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Kiszona dynia, pochodzi z własnej uprawy ekologicznej.
Naturalny probiotyk, wspaniała przekąska dla osób dbających o linię.
Dynia to warzywo bogate w witaminy i minerały, zwłaszcza niezbędny mężczyznom cynk, a przy tym ma niewiele kalorii.
Kiszona dynia sama w sobie ma smak charakterystyczny, słodki, aromatyczny, korzenny,
Do czego pasuje kiszona dynia? Do kanapek, do sałatek i surówek, do past na chleb również, sok dodany do gotowanego gulaszu wieprzowego lub drobiowego również będzie świetny.

Kiszonki są efektem długotrwałego procesu fermentacji . Pod wpływem działania specjalnych kultur bakterii cukier zawarty w kiszonych warzywach i owocach rozkłada się na kwas mlekowy. W cudowny sposób działają na Nasze Jelita Jesteśmy Tym Co Jemy , Dbajmy o Siebie i naszą Florę Bakteryjna

Kiszenie nie tylko zmienia smak warzyw, ale też dodaje wartości odżywczych. Kiszonki wzmacniają układ nerwowy i odpornościowy. Są naturalnym źródłem mikroflory probiotycznej. 

Termin przydatności

2 lata

Skład

dynia,czosnek,koper,rozmaryn,papryczka chili,imbir,chrzan,
sól kłodawska,woda

 

Sposób przechowywania

Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie moich produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.
 

Sposób produkcji

kiszona w wyniku naturalnej fermentacji w zalewie słonej
produkt niepasteryzowany .

Opinie

Marcin Imiolczyk

Data dodania: 16.11.2020

Rewelacja

Katarzyna Skapczyk

Data dodania: 05.10.2020