MUS Z RABARBARU EKO 346 ml

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

13.00 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Mus jest doskonały, jako dodatek do najróżniejszych deserów, tart , ciast i naleśników

Termin przydatności

05/2021

Skład

RABARBAR, CUKIER TRZCINOWY

Sposób przechowywania

po otwarciu w lodówce

Sposób produkcji

Rabarbar kroimy w plasterki, przekładamy do płaskiego garnka z grubym dnem i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 2-3 godziny, żeby rabarbar puścił trochę soku.
Następnie powoli doprowadzamy go do wrzenia i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Przygotowany mus przełożony do słoików pasteryzujemy.

Opinie

Marcin Imiolczyk

Data dodania: 26.10.2020

Świetny lekko kwaskowy, naturalny mus z rabarbaru. Pasuje do naleśników, pancake'ów oraz kanapek...

Aleksandra Jakubczyk

Data dodania: 26.08.2020