POMIDORY KISZONE EKO 900 ml

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

21.00 zł / szt
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

 Do czego można wykorzystać kiszone pomidory? Na przykład do przygotowania sosów, które można zaserwować z rybami, daniami wegetariańskimi, czy mięsnymi. Wspaniale smakują jako dodatek do past kanapkowych i pasztetów. Szczególnie polecam kwaśną zupę pomidorową.

Doskonale smakują także dodane do chłodników czy koktajli warzywnych.

polecam blendować i pić

Są źródłem:

  • witamin C, E, K, witamin z grupy B
  • likopenu
  • błonnika
  • magnezu, wapnia, potasu, żelaza, cynku, fosforu
  • probiotycznych bakterii kwasu mlekowego
  •  
  • regulują ciśnienie
  • antynowotworowo
  • przeciwutleniająco
  • obniżają poziom “złego” cholesterolu i poprawiają profil lipidowy
  • zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy, choroby niedokrwiennej mięśnia sercowego, zawałów serca i udaru mózgu
  • jak wszystkie kiszonki mają pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową i wspomagają procesy trawienne
  • oczyszczają organizm
  • obniżają "zły" cholesterol
  • wspierają prace układu sercowo-naczyniowego
Termin przydatności

2 lata

Skład

pomidor*, koper*, chrzan*, czosnek* liść czarnej porzeczki * solanka

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sposób przechowywania

Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia.

Biały osad-piana powstaje naturalnie podczas procesu kiszenia, przed jedzeniem należy go delikatnie zdjąć

 

Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4 do 8 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.


Występujący osad, zawiesina i gaz są naturalnym zjawiskiem kiszenia w solance .

Nie wstrząsać, otwierać powoli.

Sposób produkcji

Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.

Opinie

Mariola Wróbel

Data dodania: 14.02.2023