POMIDORY KISZONE EKO 900 ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
21.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Do czego można wykorzystać kiszone pomidory? Na przykład do przygotowania sosów, które można zaserwować z rybami, daniami wegetariańskimi, czy mięsnymi. Wspaniale smakują jako dodatek do past kanapkowych i pasztetów. Szczególnie polecam kwaśną zupę pomidorową.
Doskonale smakują także dodane do chłodników czy koktajli warzywnych.
polecam blendować i pić
Są źródłem:
- witamin C, E, K, witamin z grupy B
- likopenu
- błonnika
- magnezu, wapnia, potasu, żelaza, cynku, fosforu
- probiotycznych bakterii kwasu mlekowego
- regulują ciśnienie
- antynowotworowo
- przeciwutleniająco
- obniżają poziom “złego” cholesterolu i poprawiają profil lipidowy
- zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy, choroby niedokrwiennej mięśnia sercowego, zawałów serca i udaru mózgu
- jak wszystkie kiszonki mają pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową i wspomagają procesy trawienne
- oczyszczają organizm
- obniżają "zły" cholesterol
- wspierają prace układu sercowo-naczyniowego
2 lata
pomidor*, koper*, chrzan*, czosnek* liść czarnej porzeczki * solanka
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wybrzuszone wieczko nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia.
Biały osad-piana powstaje naturalnie podczas procesu kiszenia, przed jedzeniem należy go delikatnie zdjąć
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4 do 8 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Występujący osad, zawiesina i gaz są naturalnym zjawiskiem kiszenia w solance .
Nie wstrząsać, otwierać powoli.
Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego.