BURACZKI TARTE EKO 540ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
12.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Buraczki tarte można dodać je jako składnik sałatek (świetnie komponują się z kaszami), zrobić z nich ekspresowy chłodnik, albo użyć jako koncentratu do barszczu czy zupy buraczkowej .
Po otwarciu i wyjęciu buraczków ze słoika można dodać do nich surową lub podsmażoną cebulę, tarte jabłko, lub chrzan, albo podsmażyć i podawać na ciepło. Buraczki tarte nadają się do robienia koktajli, do past kanapkowych lub na ćwikłę z chrzanem. Możliwości jest wiele!
2 lata
Buraczki, ocet jabłkowy, sól himalajska
po otwarciu przechowywać w lodówce
Obcinamy liście buraczków, a następnie opłukujemy je z ziemi. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości. Ugotowane buraki odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy nożykiem ze skórki i przepuszczamy przez maszynkę z sitkiem o dużych oczkach. Do startych buraków dodajemy sól, ocet jabłkowy , mieszamy wszystko dokładnie .. Tak przygotowanymi buraczkami napełniamy słoiki, zostawiając 2 cm od brzegu. Buraczki dociskamy w słoiku i wycieramy ranty do czysta. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.
Opinie

Baranek
Bardzo dobre, łagodne, zjedliśmy cały słoik już pierwszego dnia

Anna Skorupa-Chromik

MonikaFC

Marzanna Granowska
Pychota, polecam.