MUS JABŁKOWY EKO 720 ml

GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska

14.50 zł / szt
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Mus jabłkowy niesłodzony jest idealnym dodatkiem, zastępującym np. słodzone konfitury dla osób dbających o sylwetkę. Mus jabłkowy (pod warunkiem, że faktycznie nie jest dodatkowo słodzony) jest źródłem węglowodanów złożonych oraz błonnika, który przyspiesza przemianę materii, zaspakaja głód, chroni przed nagłym wzrostem i spadkiem poziomu cukru we krwi
Dlaczego musisz mieć mus jabłkowy w swojej kuchni? Poznaj jego 5 zastosowań!
1. Zamiast jajka
Mus jabłkowy ma właściwości sklejające. Doskonale sprawdzi się więc roli jajka, siemienia lnianego lub banana. Możesz z powodzeniem dodawać taki mus do ciast, ciasteczek, a uzyskasz nieco bardziej zwartą konsystencję, unikniesz rozpadania się wypieków. Nadasz im poza tym nieco puszystości. To bardzo ważne szczególnie w przypadku bezglutenowych słodkości.

2. Substancja słodząca
Mus jabłkowy znakomicie nadaje się jako naturalny słodzik wielu potraw. Możesz osłodzić nim ciasta, desery, naturalne jogurty roślinne, jaglankę, owsiankę, koktajl warzywno – owocowy. Po prostu wszystko.

3. Substancja nadająca wypiekom wilgotność
Są takie wypieki, które po prostu MUSZĄ być wilgotne. Dzięki musowi jabłkowemu Twoje ciasto będzie dłużej świeże i wilgotne. Nie ma nic gorszego niż wyschnięty murzynek. Spróbuj z musem i do tego ogranicz tłuszcz bez lęku o to, że ciasto wyjdzie za suche.

4. Jako samodzielny deser
Mus jabłkowy może być potraktowany jako samodzielny deser. To świetne rozwiązanie jeśli wpadną niezapowiedziani goście. Wystarczy go podgrzać (lub nie), podać w miseczkach, posypać orzechami i wybranymi sypkimi składnikami (np. amarantusem ekspandowanym, ulubionymi ziarnami czy pestkami) i gotowe.

5. Do kanapek i placuszków lub naleśników
Mus jabłkowy to świetny dodatek do chleba czy też placuszków lub naleśników. Występuje wtedy w roli tradycyjnego dżemu. A idealne śniadanie jest wtedy, kiedy posmarujesz nim pajdę domowego chleba pokrytego wcześniej warstwą niesłodzonego masła orzechowego. Poezja. :-)

Termin przydatności

2 LATA

Skład

jabłka

Sposób przechowywania

w lodówce

Sposób produkcji

smażenie , pasteryzowanie