Zakwas maślankowy na żurek 850g

Przewoźnikówka

13.00 zł / szt
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Naturalny zakwas na zupę

 z maślanki,śmietanki,serwatki+chrzanu,mąki żytniej ,czosnku,majeranku - wystarcza na przygotowanie ok 2 w-4 litrów zupy w zależnosci od preferowanej gęstości..

ŻUREK NA MAŚLANCE o tradycyjna zupa robiona przez nasze babcie .

Produkt Niepasteryzowany w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.

Dbamy o środowisko ,dlatego proszę o słoik szklany na wymianę.

Termin przydatności

14 DNI

Skład

Składniki: maślanka,serwatka, mąka żytnia, czosnek,chrzan ,przyprawy.

Sposób przechowywania

Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 2-12 °C

Sposób produkcji
Przepis na szybki żurek na boczku wędzonym i kiełbasce. Bez zakwasu, ale za to na dodającej wyjątkowego smaku maślance i z nieodłączną garścią aromatycznego majeranku. Łagodny, z delikatną i przyjemną nutką chrzanową, spodoba się każdemu miłośnikowi przysmaków! Jeśli chcecie, aby żurek na maślance był bardziej pożywny, podajcie go z jajkiem i tłuczonymi ziemniakami.
Sposób przygotowania zupy
Do 3-4 litrów wrzącego wywaru z wędzonki, mięsa lub grzybów wlać zawartość opakowania. Gotować przez ok. 5 minut. Doprawić do smaku. SMACZNEGO.
można też innaczej:
  • Pokrojone w kostkę ziemniaki(ok,500g) ugotuj w litrze wody z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i soli.
  • Na patelni zeszklij jedną cebulę i 100 g pokrojonego w kostkę boczku
  • Gdy ziemniaki są miękkie, dodaj przesmażony na patelni boczek z cebulą.
  • dodaj zakwas maślankowy ,wymieszany
  • Całość doprowadź do wrzenia, można jeszcze zagęścić odrobiną śmietanki i mąki pszennej
  • SMACZNEGO.

 

Opinie

Elżbieta Cichostępska

Data dodania: 23.05.2022