Zakwas maślankowy na żurek 850g
Przewoźnikówka
13.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Opis
Naturalny zakwas na zupę
z maślanki,śmietanki,serwatki+chrzanu,mąki żytniej ,czosnku,majeranku - wystarcza na przygotowanie ok 2 w-4 litrów zupy w zależnosci od preferowanej gęstości..
ŻUREK NA MAŚLANCE o tradycyjna zupa robiona przez nasze babcie .
Produkt Niepasteryzowany w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Dbamy o środowisko ,dlatego proszę o słoik szklany na wymianę.
Termin przydatności
14 DNI
Skład
Składniki: maślanka,serwatka, mąka żytnia, czosnek,chrzan ,przyprawy.
Sposób przechowywania
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 2-12 °C
Sposób produkcji
Przepis na szybki żurek na boczku wędzonym i kiełbasce. Bez zakwasu, ale za to na dodającej wyjątkowego smaku maślance i z nieodłączną garścią aromatycznego majeranku. Łagodny, z delikatną i przyjemną nutką chrzanową, spodoba się każdemu miłośnikowi przysmaków! Jeśli chcecie, aby żurek na maślance był bardziej pożywny, podajcie go z jajkiem i tłuczonymi ziemniakami.
Sposób przygotowania zupy
Do 3-4 litrów wrzącego wywaru z wędzonki, mięsa lub grzybów wlać zawartość opakowania. Gotować przez ok. 5 minut. Doprawić do smaku. SMACZNEGO.
można też innaczej:
- Pokrojone w kostkę ziemniaki(ok,500g) ugotuj w litrze wody z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i soli.
- Na patelni zeszklij jedną cebulę i 100 g pokrojonego w kostkę boczku
- Gdy ziemniaki są miękkie, dodaj przesmażony na patelni boczek z cebulą.
- dodaj zakwas maślankowy ,wymieszany
- Całość doprowadź do wrzenia, można jeszcze zagęścić odrobiną śmietanki i mąki pszennej
- SMACZNEGO.
Opinie

Elżbieta Cichostępska
Data dodania: 23.05.2022