PAPRYKA KISZONA EKO 540 ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
18.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Coś zdrowego i ciekawego do kanapek, sałatek i potraw.
Kiszona papryka zasługuje na szczególną uwagę, jako jedno z najbardziej dostępnych źródło probiotyków, które z kolei wspierają naturalną florę bakteryjną organizmu.
W trakcie procesu fermentacji witaminy i mikroelementy stają się dużo łatwiej przyswajalne i oczywiście nie tracą swoich właściwości.
- Podczas fermentacji cenne składniki przenikają do wody dlatego jest ona równie wartościowa jak kiszona papryka. Szkoda jej wylewać – lepiej jest wypić szklaneczkę dla zdrowia – jeśli jest zbyt kwaśna, rozrzedzić wodą lub zużyć do doprawienia zupy czy sosu.
- Chrzan odpowiada za twardość kiszonej papryki – więc trzeba go dodać koniecznie.
Kiszonki są efektem długotrwałego procesu fermentacji . Pod wpływem działania specjalnych kultur bakterii cukier zawarty w kiszonych warzywach i owocach rozkłada się na kwas mlekowy. W cudowny sposób działają na Nasze Jelita Jesteśmy Tym Co Jemy , Dbajmy o Siebie i naszą Florę Bakteryjna
2 lata
Jednym z niedocenianych przysmaków jest kiszona papryka.
Świetnie nadaje się na niskokaloryczną przekąskę, dodatek do kanapek czy składnik sałatek lub towarzystwo kotleta czy ryby na obiadowym talerzu. Kiszona papryka jest doskonała, a do tego bogata w witaminę C, A i kwas mlekowy.
W trakcie procesu fermentacji witaminy i mikroelementy stają się dużo łatwiej przyswajalne i oczywiście nie tracą swoich właściwości.
PAPRYKA, CZOSNEK, KOPER, CHRZAN, PAPRYKA CHILI, WODA, SÓL, GORCZYCA
Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie moich produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.
NIEPASTERYZOWANA
Opinie

Mariola Wróbel

Sonia Kubala
Mi nie podeszła, za bardzo kiszona.