książka "uZdrowienie od kuchni"

PROZOE

39.00 zł / szt
- +
Produkt może być ograniczony ilościowo

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Książka, która w przystępny sposób wyjaśnia dietetyczne przyczyny chorób, opowiada o jedzeniu, które leczy i prezentuje 70 prostych, praktycznych przepisów uzdrawiających potraw. Przepisy bazują na naturalnych produktach; opatrzone są kolorowymi fotografiami. Książka ma twardą oprawę, wydrukowana jest na papierze kredowym. Świetnie sprawdzi się jako przewodnik po zdrowym odżywianiu, książka kucharska lub prezent.

Termin przydatności

Skład

W mojej książce znajduje się 70 potraw na śniadanie, obiad, kolację i przekąskę, z których żadna nie zawiera pszenicy ani mleka. Jak bowiem zażartował kiedyś dr Mark Hyman: "dieta eliminująca powinna nazywać się raczej dietą wzbogacającą" - tyle rozmaitych produktów można zastosować zamiast przetworów pszenicy i mleka. I nie trzeba obawiać się, że taka kuchnia będzie uboga w składniki odżywcze (jak twierdzi przestarzała dietetyka głównego nurtu) - wręcz przeciwnie: spełni ona podstawowy postulat dobrego odżywiania, jakim jest różnorodność. Książka odpowiada na pytania, jakie produkty i pokarmy, dostępne na co dzień, są 4N: naturalne, nie zakwaszające, niealergizujące, niskoglikemiczne. Oraz co konkretnie gotować, by wspomagać organizm w walce o przetrwanie w środowisku, które przetrwaniu nie sprzyja.

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

Sposób produkcji