Pasta warzywna 400g

VEGETOTU kuchnia roślinna Iwona Deperas

26.00 zł / szt
- +

Produkt może być ograniczony ilościowo


W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Główne składniki pasty warzywnej to podduszone korzenne warzywa jak marchew, seler i pietruszka. Ich wartość odżywcza polega przede wszystkim na dużej zawartości witamin, cukrów w postaci glukozy i sacharozy (u marchwi) oraz soli mineralnych. Marchew ze wszystkich warzyw zawiera najwięcej prowitaminy A. Ma też duże znaczenie krwiotwórcze i dietetyczne, podobnie jak bogata w wit. C pietruszka i seler. Cennym dodatkiem odżywczym są drożdże Tebi, które wzbogacają pastę we wszystkie witaminy z grupy B.

Termin przydatności

Termin przydatności do spożycia min 5 dni od daty wykonania.

Skład

Marchew, seler, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, płatki drożdżowe (TEBI), natka pietruszki, olej, pieprz ziołowy, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia: energia 410.1 kJ 98.0 kcal
tłuszcze 6.2 g (- w tym nasycone 0.5 g, jedno-nienasycone 3.7 g, wielo-nienasycone 1.8 g)
węglowodany 4.9 g (- w tym cukry 3.6 g), błonnik 2.8 g, białka 2.4 g, sól 22.7 mg

Sposób przechowywania

Przechowywać w tem. 5°C

Sposób produkcji

Bez konserwantów, produkty naturalne